Socialització

Els gossos són animals gregaris per naturalesa, és a dir, són animals que, en la natura, viuen en grups, sempre amb la companyia dels seus iguals. Per tant, són animals que, per instint, necessiten el contacte amb altres gossos per divertir-se, per comunicar-se i per establir relacions afectives.

En el moment en que l’humà va domesticar al gos, la seva qualitat de vida va millorar en alguns aspectes, però va empobrir en alguns altres. Actualment, sobretot, se’n ressenteix la qualitat de la seva vida social i de la seva activitat física. Molts cops els amos tenim por de que els nostres gossos es relacionin amb altres, per si es barallen, i això es converteix en una mala experiència, tan per a ells com per nosaltres. Sense adonar-nos-en, això es converteix en un perjudici per als nostres gossos, ja que ells necessiten aquesta socialització tal i com ens passa a nosaltres.

Molts cops el problema rau en que no entenem el seu llenguatge i fem interpretacions errònies quan el nostre gos es troba amb un altre, suposant que es volen barallar quan simplement estan excitats per l’emoció de conéixer un amic nou.

Demanar assessorament a un expert que ens pugui ajudar a recuperar la confiança en la socialització del nostre gos és un benefici per a ell i també per a nosaltres, ja que el benestar emocional que podem experimentar en tenir un gos més feliç és inexplicable.

 

Nosaltres fem tallers de socialització  per tal de poder ajudar als amos dels gossos a facilitar que els deixin establir amistats i relacionar-se amb naturalitat.

Els tallers es fan en grups reduïts i també es fan sessions individuals en l’entorn en el que viu i passeja el gos normalment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

three + nineteen =